A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №4
Хустської міської ради Закарпатської області

09 лютого 2021 р. – Міжнародний день безпечного інтернету.

Дата: 25.02.2021 14:40
Кількість переглядів: 116

У наш час особливо важливого значення набуває інформація. Усе частіше потрібне володіння швидкими й точними даними про предмет діяльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використання глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і зловісною павутиною, яка губить людей.

09 лютого 2021 р. – Міжнародний день безпечного інтернету. Щорічна кампанія, яка проходить в Україні за підтримки Європейської комісії, покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті.

Відповідно до затвердженого плану заходів щодо посиленого використання глобальної мережі в освітніх цілях з 08 по 12 лютого у школі проводився Тиждень безпечного інтернету.

На початку тижня діти мали можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо використання мережі, розміщеними в інформаційному куточку «Ми – за безпечний інтернет».

У день безпечного інтернету в Україні у класних колективах були проведені години спілкування на тему: «Безпечне користування Інтернетом».

Для учнів 7-11 класів було організовано відеолекторій «Безпека підлітків від сексуальних ризиків в мережі Інтернет» з подальшим його обговоренням. Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства. Це онлайн-грумінг, секстинг, Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я дитини.

Заходи Тижня безпечного інтернету в школі були спрямовані на розвиток творчої фантазії; логічного мислення; вміння орієнтуватися в інформаційному просторі; формування відповідальності, креативності.

                             

09 лютого вчителями інформатики та представниками шкільного самоврядування було проведено інтерактивну гру між учнями 10-х класів «Інтернет-павутина шириною у Всесвіт»

                              

 

Підсумком Тижня безпечного інтернету в школі став конкурс комп’ютерних презентацій між учнями 8-х класів та квест між учнями 6-х класів. Учасники, які отримали завдання показати власне бачення проблем, пов’язаних із використанням Інтернету, підійшли до його виконання творчо і креативно.

 

 

   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора