A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №4
Хустської міської ради Закарпатської області

З нагоди 209-ої річниці з дня народження поета у школі відбулося драматичне дійство «Шевченко і Перемога» (постановник -учителька української мови та літератури Танана Н.Н., хореограф- Лавринко М.І.)

Дата: 13.03.2023 08:38
Кількість переглядів: 53

 



Увесь світ, особливо українці, читають сьогодні Тараса Шевченка по-новому. Виклики сьогодення ще раз переконують: Т.Шевченко - наш натхненник, пророк, якого треба знову і знову читати, слухати, бачити.

Тому з нагоди 209-ої річниці з дня народження поета у школі відбулося драматичне дійство «Шевченко і Перемога» (постановник - учителька української мови та літератури Танана Н.Н., хореограф - Лавринко М.І.).

Учителями й учнями 7,10-их класів була обрана незвична форма: на сцені прозвучала кавер-версія багатьох поезій Т.Шевченка під гаслом «Якими були б герої Шевченкових творів нині».

Завдяки поєднанню кількох видів мистецтва-музики, танцю, художній декламації, авторській грі на сцені - було створено особливу емоційну атмосферу, що дало змогу присутнім пройнятися національною ідеєю незнищенності українського народу, його незламності. Використання прийому двох часових площин - творчість Шевченка і сьогодення - допомогло глядачам яскраво усвідомити безперервність боротьби українців за право на самоствердження.



На сцені з’являється Катерина, яка стає волонтеркою; її мати з дівчатами на вечорницях плете маскувальні сітки для ЗСУ; були сльози і смуток прощання; була радість і віра в Перемогу.

Усі запрошені тривожились і співпереживали, разом співали вічне «Реве та стогне Дніпр широкий» і упевнено скандували: «Шевченко - безсмертний! Слава Україні! Героям слава!»💙💛

Бо всі віримо Шевченку:

Боріться - поборете,

Вам Бог помагає!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора