A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №4
Хустської міської ради Закарпатської області

У Хустській ЗОШ І – ІІІ ст. № 4 з 17.04. по 21.04. проходив тиждень зарубіжної літератури та мистецтва

Дата: 21.04.2023 11:11
Кількість переглядів: 206

Література як один із видів мистецтва покликана збуджувати естетичні почуття. Головне не залишити дитину байдужою, будити її думки, намагатися створювати такі умови, за яких кожен захоче висловитись, а ще краще , коли блищатимуть очі, червонітимуть щоки від захоплення чи то вчинками героїв, чи то власними думками.

У Хустській ЗОШ І – ІІІ ст. № 4 з 17.04 по 21.04 проходив тиждень зарубіжної літератури та мистецтва. Учні 5 – 11 класів взяли активну участь у всіх запланованих заходах. Під час проведення тижня поєднувалися різні види творчої та пошукової діяльності, розвиваючи в такий спосіб художньо-естетичні смаки, винахідливість та кмітливість дітей. Усі мали змогу торкнутися найвизначніших перлин світової літератури та мистецтва. Цікаві вікторини, змагання, виставки, дійство на сцені дали змогу виявити найактивніших читачів, шанувальників мистецтва, розширити дитячий кругозір, відкрити нові літературні та мистецькі таємниці.

Афоризми-вислови на дверях навчальних кабінетів та класів нагадували про велич думки мислителів, про літературу та мистецтво.

Учні 5-6 класів із учителькою Орос Н. М. відвідали «Літературну Квестляндію», побувавши на різних станціях .

 

Для тих, хто любить читати , було завдання: «QR Квест. Упізнай літературного героя». За допомогою мобільного додатку всі охочі могли впізнати героя улюблених книг та перевірити свої знання. А перевтілювалися у персонажів випускники школи.

Протягом тижня можна було залишити своє фото із цікавою книгою, поділитися цим фото з охочими. Діяла «Селфі-студія. Книга в житті людини».

Окрім того, фотозона «У пошуках прекрасного» запрошувала зробити світлини з Шерлоком та Моною Лізою.

Познайомитися із роботами учнів із мистецтва та літератури міг будь-хто. До уваги охочих були і «Незвичні архітектурні споруди та скульптури світу», і вернісаж учнівських робіт «Читаємо, уявляємо, малюємо», і конкурс літературних цікавинок «Найвідоміші музеї літературних персонажів» та «Чи знаєте ви, що…?»

Оскільки протягом тижня всі зосереджені були на «Її величності книзі» та пошуках прекрасного, учні 9 класів змагалися у турнірі «Літературні бублики», а 7 класі продемонстрували активність у грі «Літературна галерея». Проводила заходи вчителька Гричка Н. І.

 

 

Логічним завершенням тижня зарубіжної літератури та мистецтва було сценічне дійство, мистецький кіноарсенал «Історія кіно», який підготували з учнями 9-10 класів учительки мистецтва -Грицик Г. В., Горбата А. С. Перші фільми, виступ «Чарлі Чапліна», індійський танець із колекції Боллівуду, історія фільмів О. Довженка – усе це відбувалося протягом 1 уроку, уроку - задоволення, оптимізму, прагнення до новинок та розкриття таємниць кіно. Учні 9Б класу навіть спробували себе у ролі режисерів та акторів, створивши власне німе кіно.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора