A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №4
Хустської міської ради Закарпатської області

Успішна адаптація школяра

Дата: 02.10.2023 11:17
Кількість переглядів: 30

Початок навчання у школі – стрес для дитини, один з найбільш відповідальних моментів у житті. А заклад освіти – новий величезний світ, до якого треба звикнути. Звикнути до школи не так просто, адже мова йде не лише про новий режим, обов'язки та плани, а й про розширення меж спілкування, нові стосунки, неочікувані життєві ситуації, незвичні емоції. Статистика говорить, що тільки 50% дітей встигають адаптуватися до нових умов протягом півроку. Тому адаптації першокласників в умовах НУШ приділяється окрема увага. 

Протягом вересня була проведена діагностика рівня готовності до навчання в школі учнів 1-А, 1-Б, 1-В. Завдання діагностики має 3 завдання такі як: малювання чоловічої фігури по пам'яті, змалювання письмових букв, змалювання групи крапок. Загалом було обстежено 68 учнів. В результаті  високий рівень готовності до школи мають 31 учні, середній -35, низький-2 учнів. Це свідчить про те, що більша частина учнів (97 %)  є готові до школи , а в 3 % учнів є певні труднощі.

Для успішної адаптації першогкласників психологом школи проводяться адаптаційні заняття. Заняття проводяться в ігровій формі, вправи спрямовані на розвиток та вдосконалення емоційно-вольової сфери, комунікативних навичок, уважності, просторових уявлень, формування розумового плану дій та мовленнєвих функцій, продуктивності психічної діяльності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора