A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №4
Хустської міської ради Закарпатської області

04.05.2023 року у Хустській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 відбувся семінар-практикум «Про надання домедичної допомоги»

Дата: 05.05.2023 14:20
Кількість переглядів: 38


 

04.05.2023 року у Хустській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 відбувся семінар-практикум «Про надання домедичної допомоги».

Завуч школи Гангур Т.В. представила педагогічному колективу викладача-хірурга Хустського базового медичного фахового коледжу Юрія Федоровича Антолика.

 

Юрій Федорович повідомив присутніх про актуальність проблеми, розповів про те, що кожному важливо вміти надавати першу домедичну допомогу, оскільки це може врятувати людині життя.

Педагогічний колектив навчився робити серцево-легеневу реанімацію: непрямий масаж серця, штучне дихання. Ознайомившись із п’ятьма видами кровотеч, педагоги вміло накладали джгут і турнікет для зупинки артеріальної кровотечі. Навчилися зупиняти венозну кровотечу та надавати допомогу при паренхіматозній кровотечі.

Наступним кроком було ознайомлення з прийомами Геймліха ( вивільнення дихальних шляхів від сторонніх предметів), чим відрізняється надання допомоги дітям і дорослим, людині при свідомості і без. Також вивчили порядок дій при інфаркті міокарда та інсульті.

Семінар пройшов цікаво та насичено. Педагоги активно брали участь у набутті практичних навичок. Присутні мали можливість всі прийоми відпрацювати самотужки, опираючись на підказки професіонала.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора