A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №4
Хустської міської ради Закарпатської області

Методичний тиждень у Хустській ЗОШ І-ІІІ ст. №4

Дата: 31.10.2022 14:41
Кількість переглядів: 22

В умовах реформування освітянської галузі України якісні знання може надавати тільки висококваліфікований, креативний, соціально активний і конкурентноспроможний учитель, зорієнтований на гуманістичні цінності. Педагог стає майстром тільки тоді, коли у школі створено умови для професійного зростання, панує атмосфера співпраці, взаємодопомоги, творчості.

З метою розвитку через пошукову роботу пізнавальної самостійності та креативних компетентностей учнів, упровадження Державного стандарту початкової та базової освіти, ознайомлення з провідними ідеями STEM-освіти з 24 по 28 жовтня у школі було проведено методичний тиждень на тему: «Реалізація діяльнісного підходу в умовах Нової української школи».

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити заклад, у якому буде приємно навчатись і який даватиме учням не тільки знання, а й уміння застосовувати їх у повсякденному житті. Це школа, до якої приємно ходити учням, де прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати свою думку та бути відповідальними громадянами.

Саме ці принципи було реалізовано на таких уроках у 2-А класі (літературне читання, уч. Країло О.М), 5-их класах НУШ( Вступ до історії, уч. Коломієць В. В. ; фізичної культури, уч. Рацин А. С.

На окрему увагу заслуговують уроки, проведені у класах, які працюють за науково-педагогічним проєктом « Інтелект України»:з української мови в 6-Вкл.,уч. Раковці Н.В; з іноземної мови в 5-Акл., уч. Узун В. В.; у4-Бкл., уч. Смерека Б. В. Цікавими та насиченими були уроки учителів початкової школи Сабадош М. І. та Горбатої Г. Й, які також працюють за цим науково-педагогічним проєктом. Елементи STEM-освіти та впровадження їх у навчальний процес можна було побачити на уроках української мови у 7-В кл., уч. Олексик Н. М., у 4-А кл., уч. Зеленяк С. В.

Наприкінці тижня головами методичних комісій суспільно-гуманітарного (Раковці Н.В.), природничого (Лучкевич М.Й.),динамічного (Петренко Х. М.) циклів, учителів іноземних мов ( Мочарник Н. М.) та педагогів початкової школи ( Сабадош М.І.)були проведені підсумкові засідання, під час яких освітяни мали можливість обговорити проведені уроки, виробити рекомендації та стати активними учасниками майстер-класів, що креативно провели Шутко Н. Й., Лемак І. І., Боряк М. М., Чуп М. Й. та Мітру А.Ю.

 

Адміністрація закладу Ігнат В.В, Гангур Т. В. та Бучок А.С відзначили ефективність використання активних форм методичної роботи, яка сприяє реалізації діяльнісного підходу в умовах НУШ та створює мотивацію до підвищення кваліфікації та професійної компетентності педагогів школи.

Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Хустської міської ради Липчей М.В. та головні спеціалісти управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради Бобер О.Я. та Пригара О.В., що були запрошені на уроки вчителів, які у 2022-2023 році підвищують рівень педагогічної кваліфікації, відмітили високий рівень викладацької компетентності педагогів та досконале володіння інноваційними формами та прийомами навчання.

 

Останній тиждень жовтня був надзвичайно насиченим, адже у нашій школі проходив методичний тиждень «Реалізація діяльнісного підходу в умовах Нової української школи». Кафедру іноземних мов представляли креативні вчителі, чудові жінки, красуні, наші справжні зірочки: Сухиняк М.Д., Узун В В. та Смерека Б.В.

Відкриті уроки були насичені цікавими методами , динамічні та пізнавальні. Всі присутні відмітили високий професіоналізм вчителів та високий рівень знань дітей. Дітки почувалися комфортно, було помітно, що вивчення англійської мови приносить їм велике задоволення.

Завершився тиждень активним обговоренням уроків і перших викликів , які ставить перед нами НУШ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора