Тиждень культури здорового харчування
Тиждень культури здорового харчування!
Цей тиждень ми присвятили здоровим харчовим звичкам та дбайливому ставленню до свого організму. Кожен день цього тижня був позначений певним кольором, що мав не тільки розважальне наповнення, а й був спрямований на формування культури вживання їжі, збереження і розвитку здоров'я школярів, вміння робити свідомий споживчий вибір.
Понеділок (синій): Вода – джерело життя. Скільки і коли потрібно пити, щоб підтримати організм. Вживаємо фрукти та овочі синього кольору, такі як чорниця та сливи.
Цього дня учні 6-А класу під керівництвом вчительки трудового навчання Джумурат С. М. виготовили фоторамку «Фруктова веселка», яка стала чудовим доповненням фото у початковій школі.
Вівторок (білий): Ранкова зарядка. Спортивний репортер «Улюблені види спорту». Також звертаємо увагу на молочні продукти. Учні 5-6 класів та вчителі нашої школи взяли участь у майстеркласі з регбі-5 від Закарпатської федерації регбі. Усі отримали безліч позитивних емоцій.
Середа (зелений): Секрети здорового сніданку. Чому він важливий і як обрати корисний варіант. Правильна їжа для енергії на весь день. Час для овочів, салатів і зелені, які багаті на вітаміни та антиоксиданти. Також у цей день шестикласники разом із класним керівником Раковці Я.О. виготовили лепбук «Здорове харчування – запорука успіху».
Четвер (жовтий): Включаємо в раціон банани, кукурудзу, лимони, дині та інші продукти, які додають енергії. Важливим також є емоційний стан, тому ми поговорили з учнями на тему «Що мене заряджає позитивними емоціями?».
П’ятниця (червоний): Насичуємося корисними елементами з помідорів, яблук і ягід. А також розрізняємо корисну та шкідливу їжу.
Молода педагогиня Парада Л.М. провела цікавий та пізнавальний урок з предмету «Здоров’я, безпека та добробут» на тему «Здорове харчування – запорука довголіття». Під час заняття учні дізналися про легкі та корисні перекуси, як можна уникнути зайвих калорій і при цьому насолодитися смаком здорової їжі. Також обговорювали корисні та шкідливі продукти, їх вплив на організм та важливість вітамінів для здоров'я.
Щодня ми ділилися корисними порадами, рецептами та цікавими фактами про їжу, яка дарує енергію, покращує настрій і підтримує здоров'я.
Учителі іноземної мови також активно долучилися до тижня здорового харчування. Під час уроків вони не лише вивчали з учнями нові слова та фрази, пов’язані з корисними продуктами, але й обговорювали традиції здорового харчування в різних країнах.
З метою формування в учнів усвідомлення цінності власного життя, світогляду, спрямованого на здоровий спосіб життя, класними керівниками та вихователями ГПД проведено виховні години, години спілкування, бесіди, обговорення ситуацій, переглянули відео, обговорили з учнями правила здорового способу життя, провели виставку малюнків, створили проєкти, виготовили колажі.
Для розвитку в учнів вміння та навички свідомого вибору здорового способу життя та правильного харчування проведено бесіди «Я здоров'я збережу – сам собі допоможу», «Вести здоровий спосіб життя – це модно», «Харчування і здоров’я», «Ми за здоровий спосіб харчування», «Здорова дитина – здорова нація».
#ЗдоровеХарчування #ТурботаПроЗдоров’я #КультураЇжі #ТижденьЗдоров’я #ЇжНаКористь