A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №4
Хустської міської ради Закарпатської області

У Хустській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 з 24 по 28 квітня було проведено тиждень із предмета « Захист України»

Дата: 28.04.2023 15:35
Кількість переглядів: 36

У період війни , яку російська федерація розв’язала і веде проти України, виникає нагальна необхідність переосмислення зробленого і здійснення системних заходів, спрямованих на посилення національно-патріотичного виховання дітей та молоді – формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей. З метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності , високої самосвідомості та активної громадянської позиції , формування у зростаючої особистості готовності до захисту Української держави у Хустській ЗОШ І-ІІІст. №4 з 24 по 28 квітня було проведено тиждень із предмета « Захист України».

Розпочався тиждень проведенням І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(« Джура»), під час якої учасники роїв « Побратими» та « Сіроманці» показали надзвичайну витривалість та вправність у таких видах змагань, як: туристсько-спортивна смуга перешкод, стрільба з пневматичної гвинтівки, метання гранат, орієнтування (мікроспринт); проявили кмітливість та спритність у конкурсі « Таборування (бівуак)» та високий рівень знань з історії України в інтелектуальній грі-вікторині « Відун».

Високим проявом патріотизму та практичним спрямуванням відзначався інтерактивний захід із елементами майстер-класів, які провели для учнів 10-11 класів , педагоги Кадар М. Ю. та Лучкевич Є. В. Мета заходу – оволодіння знаннями та навичками надання домедичної допомоги постраждалим при різних видах ушкоджень під час мирного та воєнного часу. Вихованці продемонстрували вміння надання домедичної допомоги в разі раптової зупинки серця – СЛР, накладання різних видів пов’язок та джгута Есмарха на нижні та верхні кінцівки при кровотечах.

Не менш повчальними та змістовними були лекторії на тему: «У війни- жіноче обличчя» та відеопрезентації « Від княжих дружин до ЗСУ», підготовлені та проведені випускниками школи під керівництвом учителя предмета « Захист України (« Основи медичних знань»)» - Кадар М. Ю.

На коридорі була розміщена фотовиставка « Наша допомога ЗСУ», світлини якої ілюструють, наскільки змінилося життя шкільної родини протягом останнього року. Виставка наочно показує , як наші учні та вчителі волонтерять ,а разом з тим працюють і навчаються. Виготовлення окопних свічок, маскувальні сітки, листи та малюнки на передову – це лише маленька часточка того, чим дружний колектив підтримує наших славних захисників та наближає Перемогу.

І, звичайно, фотозона, гаслом якої були слова найбільш важливі та бажані для кожного з нас, кожного українця :

І буде мир…

І вишні зацвітуть

У рідному моєму краї.

Лелеки добру звістку принесуть:

« Кінець війні,

Ми ворога здолали!»

Усі заходи були проведені на високому методичному рівні та спрямовані на розвиток та популяризацію системного підходу до національно- патріотичного виховання , а також впровадження нових підходів і шляхів до виховання патріотизму підростаючого покоління. Адже патріотизм сьогодні є нагальною потребою, оскільки забезпечує цілісність народу України та його єдність, наближає ПЕРЕМОГУ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора