A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська загальноосвітня школа І-ІII ступенів №4
Хустської міської ради Закарпатської області

В Хустській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 учителем української мови та літератури Тананою Н.Н. для учнів 7-х класів було проведено мовознавчу гру «Філологічний КВК» під гаслом «Я знаю свою мову найріднішу»

Дата: 14.11.2022 20:44
Кількість переглядів: 45

В. О. Сухомлинський писав, що без гри немає і не може бути повноцінного розвитку дитини : «Гра-це величезне світле вікно, через яке духовний світ дитини вливається в життєдайний потік уявлень, понять про навколишній світ. Гра — це іскра, що розпалює вогонь кмітливості та допитливості.»

Спираючись на поради великого педагога, в рамках предметного тижня в Хустській ЗОШ І-ІІІ ст. №4 учителем української мови та літератури Тананою Н.Н. для учнів 7-х класів було проведено мовознавчу гру «Філологічний КВК» під гаслом «Я знаю свою мову найріднішу».

Змагаючись за звання найкращого знавця рідної мови, школярі мали змогу проявити цілий спектр позитивних якостей: навички співпраці, взаємопідтримки, поваги один до одного,винахідливості, творчий потенціал.

Завдяки цікавому і нестандартному змісту завдань конкурсів — усних, писемних і музичних — гра пройшла весело і невимушено. Школярі активізувались свої знання про мову як джерело духовного зростання нації, розвивали культуру мовлення, чуття слова, його глибинний зміст і різноманітність значення, переконувалися, що українське слово для нашого народу є і зброєю, і оберегом.

Такі заходи, на думку нашої педагогічної спільноти, виховують ціннісне ставлення до української культури, формують свідомого і грамотного носія державної мови.

Отож, у школі нашій калиновій

Вивчайте, діти,рідне диво — слово,

Ідіть стежками довгих літ

І слово це несіть у світ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора